Lutfiskens Vänner i Bohuslän: Lutfisksoppa på västkustvis

Laga lutfisk annorlunda. God mat kan vi lova!

Lutfisk är de tusen rätternas fisk, brukar vi säga inom Lutfiskens vänner. För varje år och med en växande receptsamling närmar vi oss mer och mer beviset på att vi har rätt.

Här har vi låtit våra systersällskap från hela Sverige ge er sina bästa och ofta litet annorlunda recept. Spännande rätter, men så är det också duktiga kockar som stått vid spisen.

Vi är stolta över att kunna presentera Karin Fransson som en av våra medlemmar, kryddörternas okrönta drottning känd inte minst från SR:s matprogram Meny och naturligtvis från Hotell Borgholm.

De andra kockarna är inte lika kända, men laga god mat kan de. Var säker på det. Så varsågod, pröva en ny lutfiskrätt!


Prova även våra moderna lutfiskmenyer »

Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås
Lutfisk med kräftsås och ärtor
Lutfisk på äggakaka med bondsås
Lutfisksoppa på västkustvis
Lutfisk med ansjovis- och kaprissås
Lutfiskbollar med ansjovis
Lutfisk med souvas och trattkantareller
Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg
Lutfisk på portugisiska
Lutfiskomelett
Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål
Lutfisk baccalao med kall sås
Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås
Lutfisk med blomkålssås
Lutfisk med fänkålssallad
Lutfisk med sockerärtor
Lutfisk med ljummen potatissallad
Lutfisk med puré på palsternacka
Kokt lutfisk med ratatouille och risotto
Ängasoppa med lutfisk och skaldjur