Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
4 dl vatten
1/2 dl torrt vitt vin
1 tärning fiskbuljong
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
dillstjälkar
1 1/2 dl vispgrädde
1/4 tsk ättika, 24 %
1 tsk socker
1 äggula
1 tsk smör
1 msk finhackad dill
500 g grönsaker som morötter, blomkål, sockerärtor
24 räkor
4 pilgrimsmusslor

Koka upp vattnet, vinet, buljongtärningen, pepparkornen, lagerbladet och dillstjälkarna. Häll i 1 dl grädde. Koka upp. Koka ihop till 4 dl. Smaka av med ättika och socker, lite salt och peppar om så behövs. Red av med äggulan utrörd i 1/2 dl grädde.

Koka grönsakerna i portionsbitar knappt mjuka i lättsaltat vatten.

Skala räkorna. Halstra pilgrimsmusslorna i smör i stekpanna, 1 – 2 minuter på varje sida.

Värm grönsakerna i soppan. Fördela dem på fyra varma, djupa tallrikar. Lägg på skaldjuren och lutfisken. Krydda den med salt och stött kryddpeppar.

Mixa ner smöret i soppan. Rör i den hackade dillen. Häll soppan över fisk och skaldjur.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås
Lutfisk med kräftsås och ärtor
Lutfisk på äggakaka med bondsås
Lutfisksoppa på västkustvis
Lutfisk med ansjovis- och kaprissås
Lutfiskbollar med ansjovis
Lutfisk med souvas och trattkantareller
Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg
Lutfisk på portugisiska
Lutfiskomelett
Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål
Lutfisk baccalao med kall sås
Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås
Lutfisk med blomkålssås
Lutfisk med fänkålssallad
Lutfisk med sockerärtor
Lutfisk med ljummen potatissallad
Lutfisk med puré på palsternacka
Kokt lutfisk med ratatouille och risotto
Ängasoppa med lutfisk och skaldjur
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se