Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
4 dl vatten
1/2 dl torrt vitt vin
1 tärning fiskbuljong
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
dillstjälkar
1 1/2 dl vispgrädde
1/4 tsk ättika, 24 %
1 tsk socker
1 äggula
1 tsk smör
1 msk finhackad dill
500 g grönsaker som morötter, blomkål, sockerärtor
24 räkor
4 pilgrimsmusslor

Koka upp vattnet, vinet, buljongtärningen, pepparkornen, lagerbladet och dillstjälkarna. Häll i 1 dl grädde. Koka upp. Koka ihop till 4 dl. Smaka av med ättika och socker, lite salt och peppar om så behövs. Red av med äggulan utrörd i 1/2 dl grädde.

Koka grönsakerna i portionsbitar knappt mjuka i lättsaltat vatten.

Skala räkorna. Halstra pilgrimsmusslorna i smör i stekpanna, 1 – 2 minuter på varje sida.

Värm grönsakerna i soppan. Fördela dem på fyra varma, djupa tallrikar. Lägg på skaldjuren och lutfisken. Krydda den med salt och stött kryddpeppar.

Mixa ner smöret i soppan. Rör i den hackade dillen. Häll soppan över fisk och skaldjur.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås

Lutfisk med kräftsås och ärtor

Lutfisk på äggakaka med bondsås

Lutfisksoppa på västkustvis

Lutfisk med ansjovis- och kaprissås

Lutfiskbollar med ansjovis

Lutfisk med souvas och trattkantareller

Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg

Lutfisk på portugisiska

Lutfiskomelett

Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål

Lutfisk baccalao med kall sås

Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås

Lutfisk med blomkålssås

Lutfisk med fänkålssallad

Lutfisk med sockerärtor

Lutfisk med ljummen potatissallad

Lutfisk med puré på palsternacka

Kokt lutfisk med ratatouille och risotto

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se