Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Lutfisk baccalao med kall sås

4 portioner

2 kg lutfisk
2 msk salt
lättbrynt smör
1 grön + 1 röd paprika
1 liten fänkål
6 potatisar
1 röd lök i klyftor
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tomater i klyftor
Pressad saft av 1/2 - 1 citron
Salt
Nymalen vitpeppar
1/4 tsk timjan

Sås

3 dl lätt crème fraiche
1 dl finhackade örter, dill, persilja, basilika, timjan
1 finhackad vitlöksklyfta
salt
nymalen vitpeppar

Strö saltet över lutfisken. Låt dra 1 timme. Skölj av saltet. Koka lutfisken. Plocka lutfisken i bitar. Håll dem varma.

Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skiva fänkålen och potatisen. Förväll dem i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

Fräs paprikan, rödlöken och vitlöken i olivoljan. Vänd ner fänkålen, potatisen och tomaterna. Fräs vidare. Droppa över citronsaften. Krydda med salt, vitpeppar och timjan.

Blanda samman såsen. Salta och peppra.

Lägg upp grönsakerna på fyra varma tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med salt och nymalen peppar. Ringla såsen över.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås
Lutfisk med kräftsås och ärtor
Lutfisk på äggakaka med bondsås
Lutfisksoppa på västkustvis
Lutfisk med ansjovis- och kaprissås
Lutfiskbollar med ansjovis
Lutfisk med souvas och trattkantareller
Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg
Lutfisk på portugisiska
Lutfiskomelett
Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål
Lutfisk baccalao med kall sås
Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås
Lutfisk med blomkålssås
Lutfisk med fänkålssallad
Lutfisk med sockerärtor
Lutfisk med ljummen potatissallad
Lutfisk med puré på palsternacka
Kokt lutfisk med ratatouille och risotto
Ängasoppa med lutfisk och skaldjur
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se