|
Lutfisk med ljummen potatissallad
4 portioner
4 portioner kokt lutfisk
Potatissallad
8 - 10 potatisar
1 rödlök
1 knippa rucolasallat
8 ansjovisfiléer
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Smält smör
Skala potatisen. Skär den i skivor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Låt rinna av väl.
Skala rödlöken. Strimla den. Ansa sallaten. Skölj den. Dela ansjovisfiléerna mitt av.
Blanda potatisen med löken, sallaten och ansjovisen i en skål. Ringla över oljan. Vänd in den försiktigt. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Fördela salladen på fyra tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med salt och nymalen svartpeppar. Ringla över det smälta smöret.
Till sidans topp
|
|