Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Lutfisk med ljummen potatissallad

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk

Potatissallad

8 - 10 potatisar
1 rödlök
1 knippa rucolasallat
8 ansjovisfiléer
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Smält smör

Skala potatisen. Skär den i skivor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Låt rinna av väl.

Skala rödlöken. Strimla den. Ansa sallaten. Skölj den. Dela ansjovisfiléerna mitt av.

Blanda potatisen med löken, sallaten och ansjovisen i en skål. Ringla över oljan. Vänd in den försiktigt. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Fördela salladen på fyra tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med salt och nymalen svartpeppar. Ringla över det smälta smöret.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås
Lutfisk med kräftsås och ärtor
Lutfisk på äggakaka med bondsås
Lutfisksoppa på västkustvis
Lutfisk med ansjovis- och kaprissås
Lutfiskbollar med ansjovis
Lutfisk med souvas och trattkantareller
Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg
Lutfisk på portugisiska
Lutfiskomelett
Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål
Lutfisk baccalao med kall sås
Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås
Lutfisk med blomkålssås
Lutfisk med fänkålssallad
Lutfisk med sockerärtor
Lutfisk med ljummen potatissallad
Lutfisk med puré på palsternacka
Kokt lutfisk med ratatouille och risotto
Ängasoppa med lutfisk och skaldjur
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se