Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Lutfisk med ljummen potatissallad

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk

Potatissallad:
8 - 10 potatisar
1 rödlök
1 knippa rucolasallat
8 ansjovisfiléer
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
smält smör

Skala potatisen. Skär den i skivor. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Låt rinna av väl.

Skala rödlöken. Strimla den. Ansa sallaten. Skölj den. Dela ansjovisfiléerna mitt av.

Blanda potatisen med löken, sallaten och ansjovisen i en skål. Ringla över oljan. Vänd in den försiktigt. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Fördela salladen på fyra tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med salt och nymalen svartpeppar. Ringla över det smälta smöret.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås

Lutfisk med kräftsås och ärtor

Lutfisk på äggakaka med bondsås

Lutfisksoppa på västkustvis

Lutfisk med ansjovis- och kaprissås

Lutfiskbollar med ansjovis

Lutfisk med souvas och trattkantareller

Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg

Lutfisk på portugisiska

Lutfiskomelett

Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål

Lutfisk baccalao med kall sås

Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås

Lutfisk med blomkålssås

Lutfisk med fänkålssallad

Lutfisk med sockerärtor

Lutfisk med ljummen potatissallad

Lutfisk med puré på palsternacka

Kokt lutfisk med ratatouille och risotto

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se