Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Recept från Lutfiskens Vänner i Östergötland

Lutfisk med kräftsås och ärtor

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
6 - 8 potatisar
5 dl frysta ärtor
4 fräscha dillkvistar

Kräftsås:
200 g kräftstjärtar frysta eller i lag
2 schalottenlökar
1 tomat
1 msk smör
1 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraiche
1 msk fiskfond
1/2 tsk dillfrö
1 msk finhackad dill
salt
nymalen vitpeppar

Skala och dela potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Koka upp ärtorna.

Tina kräftstjärtarna. Skala och finhacka löken. Dela, skrapa ur kärnorna och tärna tomaterna. Mjukfräs löken i smöret. Rör ner tomatbitarna.

Tillsätt vinet, crème fraichen, fonden, dillfröna och dillen. Koka upp såsen. Vänd ner de tinade kräftstjärtarna. Hetta upp. Smaka av och krydda med salt och peppar om så behövs.

Varva ärtorna och potatisen på fyra varma tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda med lite salt och stött kryddpeppar. Ringla över såsen. Garnera med dillkvistarna.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås

Lutfisk med kräftsås och ärtor

Lutfisk på äggakaka med bondsås

Lutfisksoppa på västkustvis

Lutfisk med ansjovis- och kaprissås

Lutfiskbollar med ansjovis

Lutfisk med souvas och trattkantareller

Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg

Lutfisk på portugisiska

Lutfiskomelett

Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål

Lutfisk baccalao med kall sås

Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås

Lutfisk med blomkålssås

Lutfisk med fänkålssallad

Lutfisk med sockerärtor

Lutfisk med ljummen potatissallad

Lutfisk med puré på palsternacka

Kokt lutfisk med ratatouille och risotto

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se