Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Lutfisk med sockerärtor och örtsmörsås

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
1 paket sockerärtor, 200 g

Örtsmörsås

2 tomater
1 dl torrt vitt vin
1 finhackad schalottenlök
125 g mjukt smör skuret i bitar
1 tsk dijonsenap
1/2 dl hackade örter, dill, gräslök och persilja
Salt
Nymalen vitpeppar

Doppa tomaterna i kokande vatten. Drag av skalet. Skär dem i halvor. Tag ur kärnorna. Skär tomatköttet i bitar.

Koka ner vinet och schalottenlöken till hälften. Dra kastrullen från värmen. Vispa ner smörklickarna, en i taget. Rör i senapen, tomaterna och örterna. Smaka av med salt och peppar.

Laga till sockerärtorna enligt anvisningen på förpackningen.

Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och nymalen peppar. Ringla såsen över. Servera med ärtorna och nykokt potatis.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås
Lutfisk med kräftsås och ärtor
Lutfisk på äggakaka med bondsås
Lutfisksoppa på västkustvis
Lutfisk med ansjovis- och kaprissås
Lutfiskbollar med ansjovis
Lutfisk med souvas och trattkantareller
Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg
Lutfisk på portugisiska
Lutfiskomelett
Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål
Lutfisk baccalao med kall sås
Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås
Lutfisk med blomkålssås
Lutfisk med fänkålssallad
Lutfisk med sockerärtor
Lutfisk med ljummen potatissallad
Lutfisk med puré på palsternacka
Kokt lutfisk med ratatouille och risotto
Ängasoppa med lutfisk och skaldjur
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se