Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Lutfisk med sockerärtor och örtsmörsås

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
1 paket sockerärtor, 200 g

Örtsmörsås:
2 tomater
1 dl torrt vitt vin
1 finhackad schalottenlök
125 g mjukt smör skuret i bitar
1 tsk dijonsenap
1/2 dl hackade örter, dill, gräslök och persilja
salt
nymalen vitpeppar

Doppa tomaterna i kokande vatten. Drag av skalet. Skär dem i halvor. Tag ur kärnorna. Skär tomatköttet i bitar.

Koka ner vinet och schalottenlöken till hälften. Dra kastrullen från värmen. Vispa ner smörklickarna, en i taget. Rör i senapen, tomaterna och örterna. Smaka av med salt och peppar.

Laga till sockerärtorna enligt anvisningen på förpackningen.

Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och nymalen peppar. Ringla såsen över. Servera med ärtorna och nykokt potatis.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås

Lutfisk med kräftsås och ärtor

Lutfisk på äggakaka med bondsås

Lutfisksoppa på västkustvis

Lutfisk med ansjovis- och kaprissås

Lutfiskbollar med ansjovis

Lutfisk med souvas och trattkantareller

Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg

Lutfisk på portugisiska

Lutfiskomelett

Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål

Lutfisk baccalao med kall sås

Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås

Lutfisk med blomkålssås

Lutfisk med fänkålssallad

Lutfisk med sockerärtor

Lutfisk med ljummen potatissallad

Lutfisk med puré på palsternacka

Kokt lutfisk med ratatouille och risotto

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se