Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Kokt lutfisk med ratatouille och risotto

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk

Ratatouille

1 liten squash
1 gul paprika
2 tomater
2 gula lökar i klyftor
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 - 2 msk pressad citronsaft
Salt
Nymalen peppar
Timjan
Lättbrynt smör

Risotto

1 finhackad schalottenlök
1 msk smör
2 dl avorioris
4 - 5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1/2 dl riven parmesanost

Dela squashen. Skiva den. Kärna ur paprikan. Dela den i bitar. Kärna ur tomaterna. Skär i bitar.

Fräs löken och vitlöken lätt i oljan. Rör ner squashen och paprikan. Fräs vidare. Lägg i tomatbitarna. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar och timjan. Fräs på svag värme tills grönsakerna mjuknat.

Mjukfräs schalottenlöken i smöret. Rör ner riset. Späd med buljongen och vinet i några omgångar, medan ni rör om. Riset är klart när vätskan kokat in. Det tar 20 – 25 minuter. Avsluta med osten.

Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med ratatouillen. Lägg riset vid sidan av lutfisken. Ringla över smöret.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås
Lutfisk med kräftsås och ärtor
Lutfisk på äggakaka med bondsås
Lutfisksoppa på västkustvis
Lutfisk med ansjovis- och kaprissås
Lutfiskbollar med ansjovis
Lutfisk med souvas och trattkantareller
Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg
Lutfisk på portugisiska
Lutfiskomelett
Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål
Lutfisk baccalao med kall sås
Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås
Lutfisk med blomkålssås
Lutfisk med fänkålssallad
Lutfisk med sockerärtor
Lutfisk med ljummen potatissallad
Lutfisk med puré på palsternacka
Kokt lutfisk med ratatouille och risotto
Ängasoppa med lutfisk och skaldjur
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se