Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Recept från Lutfiskens Vänner på Gotland

Lutfisk med sparris- och dragonsås

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
20 rensade räkor
4 färska dragonkvistar

Sparrissås

300 g grön sparris
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1/2 dl torrt vitt vin
2 - 3 msk kycklingfond
1 msk finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
Salt
Nymalen vitpeppar

Att servera till

Kokt potatis

Skär av rotändan och knopparna på sparrisen. Spara knopparna till garnering. Skär stjälkarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av spadet. Spara det till spädning av såsen.

Mixa sparrisen till slät puré. Häll den i en kastrull. Tillsätt crème fraichen, grädden, vinet, fonden och hackad dragon. Koka upp såsen. Späd med sparrisspad om såsen verkar tjock. Smaka av med salt och peppar.

Koka sparrisknopparna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt. Ringla såsen över. Toppa med sparrisknoppar och räkor. Avsluta med en kvist dragon. Servera med nykokt potatis.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås
Lutfisk med kräftsås och ärtor
Lutfisk på äggakaka med bondsås
Lutfisksoppa på västkustvis
Lutfisk med ansjovis- och kaprissås
Lutfiskbollar med ansjovis
Lutfisk med souvas och trattkantareller
Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg
Lutfisk på portugisiska
Lutfiskomelett
Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål
Lutfisk baccalao med kall sås
Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås
Lutfisk med blomkålssås
Lutfisk med fänkålssallad
Lutfisk med sockerärtor
Lutfisk med ljummen potatissallad
Lutfisk med puré på palsternacka
Kokt lutfisk med ratatouille och risotto
Ängasoppa med lutfisk och skaldjur
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se