Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Recept från Lutfiskens Vänner på Gotland

Lutfisk med sparris- och dragonsås

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
20 rensade räkor
4 färska dragonkvistar

Sparrissås:
300 g grön sparris
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1/2 dl torrt vitt vin
2 - 3 msk kycklingfond
1 msk finhackad färsk dragon eller 1 tsk torkad
salt
nymalen vitpeppar

Att servera till:
kokt potatis

Skär av rotändan och knopparna på sparrisen. Spara knopparna till garnering. Skär stjälkarna i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av spadet. Spara det till spädning av såsen.

Mixa sparrisen till slät puré. Häll den i en kastrull. Tillsätt crème fraichen, grädden, vinet, fonden och hackad dragon. Koka upp såsen. Späd med sparrisspad om såsen verkar tjock. Smaka av med salt och peppar.

Koka sparrisknopparna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.

Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt. Ringla såsen över. Toppa med sparrisknoppar och räkor. Avsluta med en kvist dragon. Servera med nykokt potatis.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås

Lutfisk med kräftsås och ärtor

Lutfisk på äggakaka med bondsås

Lutfisksoppa på västkustvis

Lutfisk med ansjovis- och kaprissås

Lutfiskbollar med ansjovis

Lutfisk med souvas och trattkantareller

Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg

Lutfisk på portugisiska

Lutfiskomelett

Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål

Lutfisk baccalao med kall sås

Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås

Lutfisk med blomkålssås

Lutfisk med fänkålssallad

Lutfisk med sockerärtor

Lutfisk med ljummen potatissallad

Lutfisk med puré på palsternacka

Kokt lutfisk med ratatouille och risotto

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se