Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås och smörsvängda ärtor

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk

Sås:
2 skivor strimlat bacon
1/2 tsk hel kryddpeppar
1 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 - 4 dl mjölk
2 msk grädde
salt

Ärtor:
1 finhackad schalottenlök
1/2 msk smör
1 paket små fina ärtor, 250 g
salt
nymald vitpeppar
socker

Svetta baconstrimlorna och kryddpepparkornen i smöret. Strö över mjölet. Späd med mjölken och grädden. Koka såsen 3-4 minuter. Sila den. Smaka av. Salta om så behövs.

Mjukfräs schalottenlöken i smöret. Rör ner ärtorna. Hetta upp. Krydda med salt, nymalen peppar och en aning socker.

Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och stött kryddpeppar. Häll såsen över och ärtorna runt omkring.

Servera med nykokt potatis.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Lutfisk med sparris- och dragonsås

Lutfisk med kräftsås och ärtor

Lutfisk på äggakaka med bondsås

Lutfisksoppa på västkustvis

Lutfisk med ansjovis- och kaprissås

Lutfiskbollar med ansjovis

Lutfisk med souvas och trattkantareller

Timjanaromatiserad lutfisk med rökt oxmärg

Lutfisk på portugisiska

Lutfiskomelett

Gratinerad lutfisk med stuvad spetskål

Lutfisk baccalao med kall sås

Lutfisk med bacon- och kryddpepparsås

Lutfisk med blomkålssås

Lutfisk med fänkålssallad

Lutfisk med sockerärtor

Lutfisk med ljummen potatissallad

Lutfisk med puré på palsternacka

Kokt lutfisk med ratatouille och risotto

Ängasoppa med lutfisk och skaldjur

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se