Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept

Wilhelm Pieplow

Lutfisk på rimmat fläsk från Karlsfälts gård, Ystad, med grönärtsås smaksatt med pepparrot

4 portioner


1 paket lutfisk
Lägg lutfisken i blöt, gärna över natten.
2 skivor rimmat sidfläsk

Sås

2 gula lökar
smör
4 dl hönsbuljong
200 g gröna ärter
1 dl crème fraîche
150 g riven pepparrot
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen
potatismjöl

Hacka löken. Fräs den i litet smör i en kastrull. Häll i buljongen. Koka 5 minuter. Maka i ärterna. Koka upp. Mixa såsen med crème fraîche och pepparot. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Red med litet potatismjöl. Håll såsen varm.

Skär lutfisken i 5 cm tjocka bitar. Koka lutfisken i mikrovågsugnen på porslinsfat under plastfolie 6 minuter på full effekt.

Stek under tiden fläsket knaprigt.

Fördela fläsket på fyra varma tallrikar. Lägg lutfisken på fläskskivorna. Häll den varma såsen runt fisken.

Bjud lutfisken med kokt potatis eller gärna med potatismos smaksatt med grov senap.


Till sidans topp

Kockarnas lutfisk

Lutfiskpudding med skirat smör
Lutfisktartar med rödbetor
Lutfiskfritter med ”jerk”fänkål
Lutfisk ”escabeche” med örtsallad och rostad aioli
Lutfisk med syltade kantareller och rotfrukter
Lutfiskmiddag med sidfläsk och rödvinssås
Rökt lutfisk med kantarellsallad
Pelles heta lutfisk
Lätt och luftig lutfiskpudding
Lutfisksufflé
Lutfisk med paprikacrème
Lutfisk i kopp
Lutfisk med kaviarstuvad purjolök
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Lutfisk på rimmat fläsk med grönärtsås
Thomas frasiga lutfisk
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se