Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept

Wilhelm Pieplow

Lutfisk på rimmat fläsk från Karlsfälts gård, Ystad, med grönärtsås smaksatt med pepparrot

4 portioner

1 paket lutfisk
Lägg lutfisken i blöt, gärna över natten.
2 skivor rimmat sidfläsk

Sås

2 gula lökar
smör
4 dl hönsbuljong
200 g gröna ärter
1 dl crème fraîche
150 g riven pepparrot
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen
potatismjöl

Hacka löken. Fräs den i litet smör i en kastrull. Häll i buljongen. Koka 5 minuter. Maka i ärterna. Koka upp. Mixa såsen med crème fraîche och pepparot. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Red med litet potatismjöl. Håll såsen varm.

Skär lutfisken i 5 cm tjocka bitar. Koka lutfisken i mikrovågsugnen på porslinsfat under plastfolie 6 minuter på full effekt.

Stek under tiden fläsket knaprigt.

Fördela fläsket på fyra varma tallrikar. Lägg lutfisken på fläskskivorna. Häll den varma såsen runt fisken.

Bjud lutfisken med kokt potatis eller gärna med potatismos smaksatt med grov senap.


Till sidans topp

Kockarnas lutfisk


Lutfiskpudding med skirat smör

Lutfisktartar med rödbetor

Lutfiskfritter med ”jerk”fänkål

Lutfisk ”escabeche” med örtsallad och rostad aioli

Lutfisk med syltade kantareller och rotfrukter

Lutfiskmiddag med sidfläsk och rödvinssås

Rökt lutfisk med kantarellsallad

Pelles heta lutfisk

Lätt och luftig lutfiskpudding

Lutfisksufflé

Lutfisk med paprikacrème

Lutfisk i kopp

Lutfisk med kaviarstuvad purjolök

Lutfisk i dillsås med ansjovis

Lutfisk på rimmat fläsk med grönärtsås

Thomas frasiga lutfisk

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se