Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept

Pelle Johansson

Pelles heta lutfisk

4 portioner


700 g lutfisk
1 chilifrukt

Sås

2 avokados
1/2 mango
1/2 knippa koriander
svartpeppar
Grön tabasco
Olivolja
1 lime
Valfria färska örter

Skala och finhacka avokados och mango. Hacka koriandern. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av limen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Sallad

2 dl kokt kallt ris
1 ask babyspenat
Valfria färska örter
Olivolja
Salt

Koka riset och lägg lutfisken i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk.

Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några msk olivolja. Salta.

Lutfisk

Hacka chilin fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikron enligt anvisningarna på paketet, ca 7 - 8 minuter.

Bjud lutfisken med såsen och salladen.


Till sidans topp

Kockarnas lutfisk

Lutfiskpudding med skirat smör
Lutfisktartar med rödbetor
Lutfiskfritter med ”jerk”fänkål
Lutfisk ”escabeche” med örtsallad och rostad aioli
Lutfisk med syltade kantareller och rotfrukter
Lutfiskmiddag med sidfläsk och rödvinssås
Rökt lutfisk med kantarellsallad
Pelles heta lutfisk
Lätt och luftig lutfiskpudding
Lutfisksufflé
Lutfisk med paprikacrème
Lutfisk i kopp
Lutfisk med kaviarstuvad purjolök
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Lutfisk på rimmat fläsk med grönärtsås
Thomas frasiga lutfisk
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se