Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept

Werner Vögeli

Lutfisksufflé

4 portioner

3 dl kokt finrensad lutfisk
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 tsk maizena
salt, grovmalen peppar

Garnering

Fräs smör och vetemjöl. Späd med grädden till en tjock smet. Koka sakta fem minuter, medan ni vispar hela tiden. Låt såsen svalna. Rör ner gulorna en i sänder och maizenan. Rör smeten fem minuter. Blanda ner lutfisken. Salta och peppra med nymalen peppar.

Sätt ugnen på 200 - 225°. Låt den bli varm.

Smörj och bröa en suffléform, ca 1 l stor, eller fyra portionsformar. Vispa äggvitorna mycket hårt. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen/formarna. Grädda i drygt 40 minuter.

Servera sufflén genast med smält smör.

En kaviarsås smakar också gott till.

Gör en god vit sås. Smaksätt den med orökt svensk kaviar, Abbas Slottskaviar eller Ejderns Smörgåskaviar, till önskad styrka och smak.


Till sidans topp

Kockarnas lutfisk


Lutfiskpudding med skirat smör

Lutfisktartar med rödbetor

Lutfiskfritter med ”jerk”fänkål

Lutfisk ”escabeche” med örtsallad och rostad aioli

Lutfisk med syltade kantareller och rotfrukter

Lutfiskmiddag med sidfläsk och rödvinssås

Rökt lutfisk med kantarellsallad

Pelles heta lutfisk

Lätt och luftig lutfiskpudding

Lutfisksufflé

Lutfisk med paprikacrème

Lutfisk i kopp

Lutfisk med kaviarstuvad purjolök

Lutfisk i dillsås med ansjovis

Lutfisk på rimmat fläsk med grönärtsås

Thomas frasiga lutfisk

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se