Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept


Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare och kummindoftande morotstzatsiki

4 portioner


4 skivor mörkt grovt bröd
1 kg urvattnad lutfisk i portionsbitar
8 gröna sparrisar skalade
200 g blandad sallad

Örtpolentaburgare

2 dl polenta
Rapsolja
Dill
Gräslök
Ärtskott, spara lite till dekoration
Salt och peppar

Koka polentan enligt anvisningar på förpackningen. Vänd i dill, gräslök och ärtskott. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt svalna innan ni formar dem till 4 biffar. Linda in i plastfilm. Låt gå 2 minuter på full effekt i micron innan ni serverar lutfisken.

Morotstzatsiki med kummin

2 morötter
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk hel kummin
Salt och vitpeppar

Riv morötter på ett rivjärn ner i en skål. Rör i yoghurten. Krossa kumminen lätt i en mortel. Smaksätt tzatsikin med kummin, vitlök, salt och peppar.

Lutfisken

Salta lutfisken med 1 kryddmått salt på vardera sida. Linda in i plastfolie. Lägg i en ugnssäker form. Baka i micron på full effekt i 5 minuter. Låt vila i 2 minuter innan ni tar av plastfolien. Servera lutfisken genast.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten.

Servera på tallrik tillsammans med blandsalladen.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se