Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept


Lutfisk med vårens bönor och grönsaker, varm buljong och knaprig bacon

4 portioner


1 kg urvattnad lutfisk

500 g kokta bönor – t.ex. kidney, mung och stora smörbönor
100 g ärtskidor
4 vårlökar
1 paket bacon
1 gul paprika
1 röd paprika
2 morötter
Grönsaksbuljong
2 msk hackad persilja

Förberedelser

Koka bönorna var för sig, anvisning på förpackning
Förbered grönsakerna:
2 gula lökar, finhackade
3 morötter, tunt skivade
4 paprikor i strimlor
5 vårlökar skurna i ringar
Ansa ärtskidorna
Finstrimla baconet

Tillagning

Fräs den gula löken i en kastrull utan att den tar färg. Maka i morötter och paprikor. Häll på grönsaksbuljongen. Sjud tills grönsakerna är mjuka. Rör ner bönorna i soppan, vårlöken och ärtskidorna. Smaka av med salt, peppar och hackad bladpersilja.

Knaperstek under tiden baconskivorna och baka lutfiskbitarna inslagna i plastfolie i micron 6 minuter.

Fördela bönor och grönsaker i fyra djupa tallrikar. Lägg lutfisken ovanpå. Häll över lite av buljongen och garnera rikligt med knaperstekt bacon.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se