Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept


Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer

4 portioner


1 kg urvattnad lutfisk
8 skivor parmaskinka
Smör och olja

Stycka fisken i 4 lite avlånga bitar. Salta och peppra. Vira parmaskinka runt varje bit. Rulla in bitarna i plastfolie som smällkarameller. Lägg på fat. Baka i micron på full effekt i ca 5 minuter.

Låt vila en stund. Tag bitarna ur folien. Stek dem runtom i riktigt het panna till fin färg.

Bulgursallad

3 dl bulgur
6 dl grönsaksbuljong
2 dl rapsolja
Persilja
Gräslök
5 små salladslökar
2 små citroner, saft och rivet skal

150 g sockerärter
1 knippe rädisor
1 knippe minimorötter
150 g vaxbönor
250 g sparris

Koka upp grönsaksbuljongen. Häll i bulguren. Koka ca 8 minuter. Hacka persilja och gräslök. Blanda med rivet citronskal och -saft, rapsolja, salt och peppar.

Skrubba morötterna. Skala sparrisen. Snoppa vaxbönorna. Förväll primörerna var för sig någon minut.

Blanda bulguren med grönsakerna och de mesta av citron/örtoljan. Lägg upp på tallrik. Ringla resterande olja runtom. Dela lutfisken på mitten och lägg ovanpå.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se