Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept


Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast

4 portioner


1 kg urvattnad lutfisk
Olivolja och citron
Salt

100 g sockerärtor
30 g ärtskott
50 g gröna ärtor
12 gröna sparrisar
16 rädisor
Ruccolasallad
Rosésallad
Groddar

1/2 liten röd chili utan kärnor
1/2 dl rårörda lingon
1/2 lime + rasp av skalet
1 dl yoghurt

Grovt rågbröd
50 g vårlök
4 sardeller
_ dl crème fraîche
1 tsk citronsaft

Vattna ur lutfisken över natten. Skär i fyra portionsbitar. Vira in dem i plastfolie. Koka bitarna som vanligt 6 minuter i micron. Låt svalna på hushållspapper. Pensla med olivolja och citronsaft. Grilla lutfisken i panna eller på grill 1 minut på vardera sidan.

Mixa chili, lingon, lime och yoghurt till en slät crème. Låt stå i kylen tills lutfisken skall serveras.

Skölj och blanda salladen.

Finhacka vårlöken och sardellerna. Blanda med crème fraîche. Smaka av med citron. Bred röran på det mörka brödet.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se