Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept


Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar med ugnsrostade rotsaks fritts och dijonsenapsyoghurt

4 portioner


700 g urvattnad lutfisk
200 g gös
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
tsk salt
1 krm malen kryddpeppar

Panering

3 dl ströbröd av kavring
1 1/2 dl havregryn
2 ägg
Smör till stekning

200 g morötter
200 g palsternacka
200 g kålrot
200 g bakpotatis
Saft från citron
Färsk timjan
4 msk olivolja
Flingsalt

3 msk dijonsenap
2 dl turkisk yoghurt

Ruccolasallad
Babyspenat
Röda mangoldskott

Lutfiskfärsbiffar

Mixa lutfisken fint i en matberedare tillsammans med gösfilén skuren i småbitar. När det har blivit en fin färs av fisken mixar ni ner äggen och matlagningsgrädden. Smaka av med kryddpeppar och salt. Ställ smeten att vila i kyl ca 1 timme.

Forma smeten till biffar. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i en blandning av kavringsströbrödet och havregrynen. Stek biffarna i smör 2 minuter på vardera sida.

Rotsaksfritts

Sätt ugnen på 200°. Låt den bli varm. Skala rotsakerna. Skär dem i långa stavar. Lägg i en ugnssäker form. Pressa över citronsaften och den färska timjanen. Häll över olivoljan. Vänd runt rotsakerna. Baka i ugnen ca 25 minuter. Salta.

Rör ihop dijonsenapen och yoghurten.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se