Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept


Lutfisktartar med löjrom och brödflarn

4 portioner


300 g kall, kokt lutfisk
2 små schalottenlökar
Salvia
2 msk färskost light
80 g löjrom eller annan rom
Gräslök
4 tunna skivor grovt bröd

Skär brödskivorna till fina trekanter. Ringla över lite olja. Salta och peppra. Baka i 175° varm ugn ca 10 minuter. Bröden skall torka till och bli krispiga.

Mixa salvian med färskosten. Salta och peppra. Hacka lutfisken och schalottenlöken. Rör samman allt. Stansa ut eller forma till fyra höga biffar. Lägg ett litet ägg löjrom ovanpå. Garnera med gräslöksstrån och brödflarnet.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se