Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Team Milkos recept Kockarnas recept


Foliegrillad lutfisk smaksatt med stekt rimmat fläsk och rosmarin, dillkokt färskpotatis, ångkokt vårlök och spetslök och pepparrotstzatziki

4 portioner


1 kg urvattnad lutfisk
150 g stekt tärnat rimmat fläsk
10 g rosmarin
1 dl vitt vin
4 msk smör
Flingsalt

600 g färsk potatis
100 g spetslök
4 vårlökar

1 msk riven pepparrot
1 1/2 dl riven gurka
1 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Citron

Vattna ur lutfisken några timmar, gärna över natten. Skär den i fyra portionsbitar. Lägg dem i knyten av plastfolie. Fördela vinet, rosmarinen och det stekta fläsket i de fyra knytena. Toppa med smör och flingsalt. Linda in till täta paket. Baka 25 minuter i 200° varm ugn.

Koka färskpotatisen med dill i lättsaltat vatten.

Ångkoka vårlöken och spetslöken i en ångkokare eller i förväll dem hastigt i kokande vatten. De skall förbli krispiga.

Rör samman gurka, pepparrot och yoghurt. Smaka av med salt, citron och vitlöken.


Till sidans topp

Team Milkos lutfisk

Vitlöksdoftande pocherad lutfisk
Saltbakad lutfisk med kalvsky
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad
Kavring- och havrepanerade lutfiskfärsbiffar
Lutfisk med vårens bönor och grönsaker
Lutfiskvårrulle med baconnubb
Lutfisktartar med löjrom och brödflarn
Dinkelströstekt lutfisk med varm tomatsallad
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt
Foliegrillad lutfisk med pepparrotstzatziki
Lutfisk på grovt bröd med örtpolentaburgare
Citron och örtbakad lutfisk med kräft och sparrisrisotto
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se