Wilhelm Pieplow
Lutfisk på rimmat fläsk från Karlsfälts gård,
Ystad, med grönärtsås smaksatt med pepparrot
4 portioner
1 paket lutfisk
Lägg lutfisken i blöt, gärna över natten.
2 skivor rimmat sidfläsk
Sås
2 gula lökar
smör
4 dl hönsbuljong
200 g gröna ärter
1 dl crème fraîche
150 g riven pepparrot
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen
potatismjöl
Hacka löken. Fräs den i litet smör i en kastrull. Häll i buljongen. Koka 5 minuter. Maka i ärterna. Koka upp. Mixa såsen med crème fraîche och pepparot. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Red med litet potatismjöl. Håll såsen varm.
Skär lutfisken i 5 cm tjocka bitar. Koka lutfisken i mikrovågsugnen
på porslinsfat under plastfolie 6 minuter på full effekt.
Stek under tiden fläsket knaprigt.
Fördela fläsket på fyra varma tallrikar. Lägg lutfisken på fläskskivorna. Häll den varma såsen runt fisken.
Bjud lutfisken med kokt potatis eller gärna med potatismos smaksatt med grov senap.
Till sidans topp
|
|