Pelle Johansson
Pelles heta lutfisk
4 portioner
700 g lutfisk
1 chilifrukt
Sås
2 avokados
1/2 mango
1/2 knippa koriander
svartpeppar
Grön tabasco
Olivolja
1 lime
Valfria färska örter
Skala och finhacka avokados och mango. Hacka koriandern. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av limen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Sallad
2 dl kokt kallt ris
1 ask babyspenat
Valfria färska örter
Olivolja
Salt
Koka riset och lägg lutfisken i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk.
Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några msk olivolja. Salta.
Lutfisk
Hacka chilin fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikron enligt anvisningarna på paketet, ca 7 - 8 minuter.
Bjud lutfisken med såsen och salladen.
Till sidans topp
|
|