Werner VögeliLutfisksufflé4 portioner3 dl kokt finrensad lutfisk 3 ägg 3 dl vispgrädde 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1 tsk maizena Salt, grovmalen peppar GarneringFräs smör och vetemjöl. Späd med grädden till en tjock smet. Koka sakta fem minuter, medan ni vispar hela tiden. Låt såsen svalna. Rör ner gulorna en i sänder och maizenan. Rör smeten fem minuter. Blanda ner lutfisken. Salta och peppra med nymalen peppar.Sätt ugnen på 200 - 225°. Låt den bli varm. Smörj och bröa en suffléform, ca 1 l stor, eller fyra portionsformar. Vispa äggvitorna mycket hårt. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen/formarna. Grädda i drygt 40 minuter. Servera sufflén genast med smält smör. En kaviarsås smakar också gott till. Gör en god vit sås. Smaksätt den med orökt svensk kaviar, Abbas Slottskaviar eller Ejderns Smörgåskaviar, till önskad styrka och smak. Till sidans topp |