Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept


Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk

Bakade rotsaker

8 potatisar
2 paprikor
1 squash
2 tomater
1 tsk salt
1 msk olivolja

Blomkålssås

1 litet blomkålshuvud delat i buketter
2 dl kycklingfond
1 1/2 dl Laga Lätt
1 tsk smör
salt
nymalen vitpeppar
2 msk finhackad dill

Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Sätt ugnen på 225°. Låt den bli varm.

Borsta potatisen. Skölj paprikorna och squashen. Skär allt i bitar. Dela tomaterna. Lägg allt på en plåt täckt med bakplåtspap-per. Salta. Ringla över oljan.

Baka mitt i ugnen 25 – 30 minuter.

Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt Laga Lätt. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Rör ner dillen.

Fördela rotsakerna på fyra varma tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med lite salt och peppar. Ringla över såsen.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfisk med tomatsalsa

Lutfisk med krämig pasta

Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd

Lutfisk med bakade rotsaker

Ljummen lutfisksallad med limedressing

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se