Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept


Lutfisk med krämig pasta

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
4 portioner kokt pasta, gärna penne

Pastasås

2 morötter
1 litet fänkålsstånd
4 salladslökar
1 tsk smör
1/2 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 dl mjölk
1 dl mellangrädde
1 - 2 msk dijonsenap
3 dl djupfrysta ärtor
salt
nymalen peppar

Garnering

dill

Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Skala morötterna. Skär dem i grova slantar. Strimla fänkålen. Skär salladslöken i 2 - 3 cm långa bitar.

Svetta grönsakerna i smöret i en gryta. Häll i vatten, buljongtärning, mjölk och grädde. Rör i senap. Sjud grönsakerna mjuka. Rör i ärtorna. Vänd ner den kokta pastan. Smaka av med lite salt och peppar.

Fördela pastan med grönsakerna i sin sås på fyra varma tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda med salt och peppar. Garnera med dillen.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfisk med tomatsalsa

Lutfisk med krämig pasta

Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd

Lutfisk med bakade rotsaker

Ljummen lutfisksallad med limedressing

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se