Lutfisk med tomatsalsa4 portioner4 portioner kokt lutfiskTomatsalsa2 skivade vitlöksklyftor1/2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1/2 tsk repad timjan 4 tärnade tomater 1 - 2 tsk tomatpuré 1 dl grönsaksbuljong några stänk grön tabasco Salt Socker Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm. Rosta vitlöken i oljan i en stekpanna. Rör ner den gula löken och timjanbladen. Fräs någon minut. Rör ner tomathacket, tomatpurén, buljongen och tabascon. Sjud 3 - 4 minuter. Mixa salsan grovt. Smaka av med salt och en aning socker. Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och nymalen peppar. Ringla över salsan. Kokt potatis och broccoli smakar gott till. Till sidans topp |