Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept


Lutfisk med tomatsalsa

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk

Tomatsalsa

2 skivade vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
1/2 tsk repad timjan
4 tärnade tomater
1 - 2 tsk tomatpuré
1 dl grönsaksbuljong
några stänk grön tabasco
Salt
Socker

Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Rosta vitlöken i oljan i en stekpanna. Rör ner den gula löken och timjanbladen. Fräs någon minut. Rör ner tomathacket, tomatpurén, buljongen och tabascon. Sjud 3 - 4 minuter. Mixa salsan grovt. Smaka av med salt och en aning socker.

Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och nymalen peppar. Ringla över salsan.

Kokt potatis och broccoli smakar gott till.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfisk med tomatsalsa
Lutfisk med krämig pasta
Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd
Lutfisk med bakade rotsaker
Ljummen lutfisksallad med limedressing

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se