Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept


Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd med fetaostsås

4 portioner

4 portioner kokt lutfisk
8 små eller 4 stora rödbetor
1 påse babyspenat, 150 g

Fetaostsås

150 g fetaost
1 förpackning Laga Lätt, 2 1/2 dl
1 tsk olivolja
nymalen svartpeppar

Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm.

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Dra av skalet under rinnande vatten. Skär rödbetorna i klyftor.

Värm fetaosten och Laga Lätt. Mixa till slät kräm. Rör ner olivoljan. Krydda med svartpeppar.

Bred ut spenatbladen på ett stort fat. Lägg på rödbetsklyftorna. Toppa med lutfisken. Krydda den med lite salt och nymalen peppar. Ringla över såsen.


Till sidans topp

Koka modern lutfisk

ViktVäktarnas recept

Lutfisk med tomatsalsa

Lutfisk med krämig pasta

Lutfisk på spenat- och rödbetsbädd

Lutfisk med bakade rotsaker

Ljummen lutfisksallad med limedressing

Lutfiskakademiens recept

Recept från Lutfiskens vänner

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se