Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör

Lutfisk med nudlar

4 portioner

6 dl kokt lutfisk
200 g äggnudlar eller makaroner
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen
1 paket bacon

Sås

1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt, nymalen vitpeppar

Gör en vit sås på vanligt sätt. Fräs mjölet i smöret. Späd med mjölken. Krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Sjud såsen några minuter. Håll den varm.

Koka lutfisken på vanligt sätt eller värm kall kokt lutfisk. Håll den varm.

Koka nudlarna eller makaronerna enligt anvisningarna på paketet. Håll dem varma.

Knaperstek baconskivorna.

Pilla sönder lutfisken i småbitar.

Blanda lutfisken med nudlarna på ett fat. Slå över såsen. Strö på baconbitarna. Ge gärna färg med finhackad persilja. Servera genast.


Klassiska lutfiskrecept


Koka och servera klassisk lutfisk

Lutfisk 2000

Lutfisksufflé

Lutfiskpudding

Lutfiskpudding med ris

Lutfisk med nudlar

Lutfiskomelett

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se