Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör

Lutfisksufflé

4 portioner

3 dl kokt finrensad lutfisk
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
salt, grovmalen peppar

Fräs smör och vetemjöl. Späd med grädden till en tjock smet. Koka sakta fem minuter under ständig omrörning. Låt såsen svalna. Rör ner gulorna en i sänder. Rör smeten fem minuter. Blanda ner fisken. Salta och peppra med nymald peppar.

Sätt ugnen på 200 – 225°. Låt den bli varm. Smörj och bröa en suffléform eller fyra portionsformar. Vispa äggvitorna mycket hårt. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen/formarna. Grädda i drygt 40 minuter. Servera sufflén genast som förrätt med skirat smör eller en kaviarsås, vit sås smaksatt med orökt kaviar efter tycke och smak.


Till sidans topp

Klassiska lutfiskrecept

Koka och servera klassisk lutfisk
Lutfisk 2000
Lutfisksufflé
Lutfiskpudding
Lutfiskpudding med ris
Lutfisk med nudlar
Lutfiskomelett
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se