Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör

Lutfiskpudding med ris

4 portioner

1 1/2 dl långkornigt ris
3 dl vatten
6 dl mjölk
6 dl kokt lutfisk
2-3 ägg
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen

Koka riset 10 minuter i vattnet. Späd med mjölken litet i taget. Låt riset svälla 30 minuter på svag värme.

Sätt ugnen på 225°. Låt den bli varm.

Vispa upp äggen. Rör ner dem i gröten, när den svalnat något. Salta och peppra. Vänd försiktigt ner lutfisken i smeten. Smöra en ugnssäker form. Häll smeten i formen. Strö över litet ströbröd.

Grädda puddingen ca 45 minuter.

Servera med smält smör och en grönsallad. Blanda gärna ner hårdkokt ägg i smöret.


Klassiska lutfiskrecept


Koka och servera klassisk lutfisk

Lutfisk 2000

Lutfisksufflé

Lutfiskpudding

Lutfiskpudding med ris

Lutfisk med nudlar

Lutfiskomelett

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se