Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör

Lutfisk 2000

4 portioner

8 – 10 dl nykokt lutfisk i bitar
100 g fint strimlade morötter
2 dl fiskbuljong
20 scampi eller jätteräkor
75 g smör
1 msk finhackad körvel, salt, nymalen svartpeppar från kvarnen, citronsaft

Koka lutfisken på vanligt sätt i ugnen. Häll av spadet. Håll fisken varm.

Skala morötterna. Skär dem i fina strimlor, ca 5 cm långa.

Koka upp fiskbuljongen. Lägg i scampin. Sjud 1-2 minuter. Vänd ner morotsstrimlorna. Sjud 1 minut. Sila av buljongen. Spar den. Håll scampin och morotsstrimlorna varma.

Koka upp 1 dl av den sparade buljongen. Vispa smöret, lite i taget. Rör ner körveln. Smaka av såsen med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Värm lutfisken hastigt i resten av buljongen. Låt den rinna av.

Varva lutfisk, morötter och scampi i pyramidform på fyra varma tallrikar. Ringla över såsen. Strö över några blad finstrimlad körvel. Servera med fluffigt ris.


Till sidans topp

Klassiska lutfiskrecept


Koka och servera klassisk lutfisk

Lutfisk 2000

Lutfisksufflé

Lutfiskpudding

Lutfiskpudding med ris

Lutfisk med nudlar

Lutfiskomelett

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se