Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör
Desserter

Röd bärsoppa med tequilaglass

4 portioner

1 liter jordgubbar
1/2 dl råsocker
3 dl vatten
pressad saft av en 1/2 lime
6 myntablad, grovt hackade

Bär
1 liter blandade bär, färska eller djupfrysta: hallon, björnbär, blåbär, körsbär
1 liten melon, 250 g

Tequilaglass
1 ägg delat i gula och vita
100 g mascarpone
1 dl florsocker
1/2 msk tequila eller grappa
1/2 vaniljstång
1/2 dl vispgrädde

Garnering
Hela myntablad

Koka jordgubbar, råsocker och vatten i fem minuter. Ställ att svalna. Sila genom en finmaskig sil. Rör ner limesaften och de hackade myntabladen.

Rensa bären. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Blanda ner allt i jordgubbsoppan. Ställ soppan kallt.

Vispa äggvita och grädde till ett hårt skum var för sig. Häll äggula, mascarpone, florsocker och tequila i en skål. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i skålen. Rör till en slät smet.

Rör ner grädden och äggvitan i mascarponekrämen. Täck över skålen. Ställ den i frysen. Låt stå minst 4 timmar.

Fördela soppan i fyra tallrikar. Toppa med ett par kulor glass i varje tallrik. Garnera med några hela myntablad.

Till sidans topp

Såser

Desserter


Röd bärsoppa med tequilaglass

Vaniljchiboust med lingonpuré

Fylld chokladbakelse med chokladsorbet

Champagnesorbet

Hjortronpannacotta med egen sås

Drycker

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se