Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör
Desserter

Röd bärsoppa med tequilaglass

4 portioner

1 liter jordgubbar
1/2 dl råsocker
3 dl vatten
pressad saft av en 1/2 lime
6 myntablad, grovt hackade

Bär
1 liter blandade bär, färska eller djupfrysta: hallon, björnbär, blåbär, körsbär
1 liten melon, 250 g

Tequilaglass
1 ägg delat i gula och vita
100 g mascarpone
1 dl florsocker
1/2 msk tequila eller grappa
1/2 vaniljstång
1/2 dl vispgrädde

Garnering
Hela myntablad

Koka jordgubbar, råsocker och vatten i fem minuter. Ställ att svalna. Sila genom en finmaskig sil. Rör ner limesaften och de hackade myntabladen.

Rensa bären. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Blanda ner allt i jordgubbsoppan. Ställ soppan kallt.

Vispa äggvita och grädde till ett hårt skum var för sig. Häll äggula, mascarpone, florsocker och tequila i en skål. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i skålen. Rör till en slät smet.

Rör ner grädden och äggvitan i mascarponekrämen. Täck över skålen. Ställ den i frysen. Låt stå minst 4 timmar.

Fördela soppan i fyra tallrikar. Toppa med ett par kulor glass i varje tallrik. Garnera med några hela myntablad.

Till sidans topp

Såser

Desserter


Röd bärsoppa med tequilaglass

Vaniljchiboust med lingonpuré

Fylld chokladbakelse med chokladsorbet

Champagnesorbet

Hjortronpannacotta med egen sås

Drycker

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se