Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör
Såser

Rödvinssås

4 portioner

4 finhackade schalottenlökar
1/2 msk olja
1/2 msk socker
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk konjak
1/2 dl rött portvin
1 flaska rödvin
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
4 dl kalvbuljong

Tillbehör

Smörfrästa toppmurklor

Svetta löken i oljan. Strö över sockret. Karamellisera löken lätt. Späd med vinäger, 2 dl. Späd med kalvbuljongen. Koka ihop till 3-4 dl. Sila såsen. Smaka av. Häll såsen över nykokt lutfisk. Strö över murklorna.


Såser


Rödvinssås

Kaviarsås

Havsås

Champagnesås

Desserter

Drycker

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se