Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör
Såser

Rödvinssås

4 portioner

4 finhackade schalottenlökar
1/2 msk olja
1/2 msk socker
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk konjak
1/2 dl rött portvin
1 flaska rödvin
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
4 dl kalvbuljong

Tillbehör

Smörfrästa toppmurklor

Svetta löken i oljan. Strö över sockret. Karamellisera löken lätt. Späd med vinäger, 2 dl. Späd med kalvbuljongen. Koka ihop till 3-4 dl. Sila såsen. Smaka av. Häll såsen över nykokt lutfisk. Strö över murklorna.


Såser


Rödvinssås

Kaviarsås

Havsås

Champagnesås

Desserter

Drycker

2014 | Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se