Havsås4 portioner2 finhackade scharlottenlökar 1 msk smör 5 dl fiskbuljong 2 msk Pernod 1 skivad tomat 1/2 urkärnad tärnad chilipeppar 1/2 tsk dillfrö 1/2 tsk anis 1 kuvert saffran 1/2 g 2 dl vispgrädde 8 pilgrimsmusslor 2 äggulor Svetta löken i smöret. Späd med fiskfond, Pernod, skivad tomat, chilipeppar, kryddor och 1 dl vispgrädde. Koka upp. Koka samman tills halva mängden återstår. Sila såsen. Häll tillbaka såsen i den rengjorda kastrullen. Dela pilgrimsmusslorna mitt itu. Lägg dem i kastrullen. Sjud 1– 2 minuter. Vispa samman gulorna med grädden som är kvar. Häll redningen i såsen. Sjud såsen någon minut utan att den kokar. Smaka av. Häll såsen över nykokt lutfisk. Till sidans topp |
|