Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept

Lutfiskens Vänner presenterar:

Modern lutfiskmeny 3

Halstrade pilgrimsmusslor på spenatbädd
Modern lutfisk
Fruktsallad med vaniljkräm

Halstrade pilgrimsmusslor på spenatbädd

4 portioner

1 msk sesamfrön
1 msk olivolja
pressad saft av 1 lime
1/2 tsk sesamolja
1 msk balsamvinäger
1 påse färsk babyspenat
12 pilgrimsmusslor
flingsalt
nymalen svartpeppar
1 msk smör
1 tsk japansk soja

Rosta sesamfröna i olivoljan. Ringla över limesaft, sesamolja och balsamvinäger. Ställ att svalna.

Blanda varligt ner spenaten i sesamsåsen. Lägg upp den på fyra tallrikar.

Krydda musslorna med lite salt och nymalen peppar. Trä upp dem på fyra blötlagda träpinnar. Halstra spetten i smöret i het stekpanna, varje sida cirka 1 minut. Ringla sojan över spetten.

Lägg spetten ovanpå spenaten. Servera omedelbart.



Modern lutfisk

Koka modern lutfisk: recept


Fruktsallad med vaniljkräm

4 portioner

3 apelsiner
2 kiwi
1 päron
1 äpple
citronmeliss

Marinad:
pressad saft av 1 apelsin
1/2 dl vitt vin
1/2 dl florsocker
1/2 tsk rosépeppar

Vaniljkräm
1 äggula
1/2 dl florsocker
1 dl vispgrädde
fröna från 1/2 vaniljstång

Skala apelsinen så att den vita hinnan följer med. Skär ut klyftorna i filéer.

Skala och skiva kiwin. Skala, kärna ur och tärna päronet och äpplet. Häll frukten i en skål.

Blanda den pressade apelsinsaften, vinet, sockret och rosépepparen. Häll marinaden över frukten.

Rör gulan och sockret pösigt. Vispa grädden till skum. Rör ner den och vaniljfröna i äggsmeten.

Lägg upp fruktsalladen i portionsglas eller små skålar. Klicka över vaniljkrämen. Garnera med en kvist citronmeliss.


Till sidans topp

Moderna lutfiskmenyer


* Fransksvensk ansjovis- och löktartelett
* Modern lutfisk
* Ingefärsmousse

* Blomkålscrème med löjrom
* Modern lutfisk
* Ljus chokladmousse med citrussallad

* Halstrade pilgrimsmusslor på spenatbädd
* Modern lutfisk
* Fruktsallad med vaniljkräm

* Melonsallad med fårost och pumpafrön
* Modern lutfisk
* Bakade äpplen med yoghurt och honung

* Räksallad
* Modern lutfisk
* Vinterfrukt med kardemummakräm

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se