Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Värt att veta Recept Menyer En svensk middag Tillbehör

Lutfiskens Vänner presenterar:

Klassisk lutfiskmeny 2

Marinerade haricots verts
Klassisk lutfisk
Äppelkaka med frasigt täcke

Marinerade haricots verts

4 portioner

2 pkt djupfrysta haricots verts, ca 250 g
1/2 purjolök

Dressing
1 msk vinäger
1 msk vatten
1 tsk senap
2 msk olja
1 tsk söndersmulad dragon

Lägg bönorna i kokande lättsaltat vatten. Koka dem 3 – 5 minuter. Lägg dem genast i mycket kallt vatten så de snabbt kallnar. Tag upp dem. Låt dem rinna av.

Skölj och finstrimla purjolöken. Varva bönor, purjolök och oliver i en skål.

Vispa samman ingredienserna till dressingen. Häll den över bönorna.

Låt stå i kylskåp ca 1 timme.

Servera med rostat bröd och smör.



Klassisk lutfisk

Koka och servera klassisk lutfisk: recept


Äppelkaka med frasigt täcke

4 portioner

2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
75 g smält smör
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 tsk mald ingefära eller kanel
4 – 6 äpplen

Sätt ugnen på 225°. Låt den bli varm.

Lägg havregryn och kokosflingor i en skål. Häll på smöret. Tillsätt socker, mjöl och kryddor. Blanda väl.

Skala äpplena. Skär dem i klyftor. Kärna ur dem.

Lägg dem i en ugnssäker form. Strö smuldegen över.

Grädda i ugnen tills ytan fått färg och äpplena blivit mjuka, ca 20 minuter.

Servera kakan ljum, gärna med vispad grädde.


Till sidans topp

Klassiska lutfiskmenyer


* Kantarelltoast
* Klassisk lutfisk
* Äppelkulor i rödvin med kanelglass

* Marinerade haricots verts
* Klassisk lutfisk
* Äppelkaka med frasigt täcke

* Vitlöksgratinerade musslor
* Klassisk lutfisk
* Apelsinmousse

* Halstrade fågelbokanapéer
* Klassisk lutfisk
* Paj med björnbär, nötter och glass

Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se