Allt om lutfisk
Start Klassisk lutfisk Modern lutfisk Kockarnas lutfisk Vänner Kontakt Press
Moderna lutfiskmenyer Moderna lutfiskrecept
Bengt-Göran Kronstam: Lutfisk på portugisiska

Modern lutfisk

Lutfisken har varit en doldis alldeles för länge. Från att ha varit en nationell festrätt under flera hundra år fick lutfisken under 1900-talet finna sig i att strålglansen falnade. Nu har vi återupptäckt att lutfisk kan vara en gastronomisk upplevelse både för finsmakare och oss vanliga människor, till vardags som till fest.

Men vad betyder då modern lutfisk på tallriken? Den frågan svarar vi handgripligt på med nykomponerade rätter – ett litet urval av otaliga sätt att laga modern lutfisk. Laga rätterna som de är eller låt dem inspirera er till egna kompositioner.

Koka lutfisk på modernt vis

Lutfiskens Vänner bidrar med det moderna sättet att koka lutfisk så den kommer till sin rätt på allra bästa sätt. Pröva och ni kommer aldrig att koka lutfisken på annat sätt – det vågar vi garantera!

Lutfisk för hälsan

Lutfisken är modern mat, rik på protein och fattig på fett, som gjord för alla som tränar, vill gå ner i vikt och tänker på sin hälsa. Ja, läs själv vad Helen Lindgren tycker om lutfisken. Hon är tidigare VD för ViktVäktarna så hon vet vad hon talar om.

Vill ni ladda ner bilderna så besök vårt Pressrum.

Till sidans topp
Allt om Lutfisk är ett samarbete mellan Lutfiskens vänner och Skärhamns Frys AB | skarhamnsfrys.se