Lutfisk med sockerärtor och örtsmörsås
4 portioner
4 portioner kokt lutfisk
1 paket sockerärtor, 200 g
Örtsmörsås
2 tomater
1 dl torrt vitt vin
1 finhackad schalottenlök
125 g mjukt smör skuret i bitar
1 tsk dijonsenap
1/2 dl hackade örter, dill, gräslök och persilja
Salt
Nymalen vitpeppar
Doppa tomaterna i kokande vatten. Drag av skalet. Skär dem i halvor. Tag ur kärnorna. Skär tomatköttet i bitar.
Koka ner vinet och schalottenlöken till hälften. Dra kastrullen från värmen. Vispa ner smörklickarna, en i taget. Rör i senapen, tomaterna och örterna. Smaka av med salt och peppar.
Laga till sockerärtorna enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg upp lutfisken på fyra varma tallrikar. Krydda med salt och nymalen peppar. Ringla såsen över. Servera med ärtorna och nykokt potatis.
Till sidans topp
|
|