Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås4 portioner4 portioner kokt lutfiskBakade rotsaker8 potatisar2 paprikor 1 squash 2 tomater 1 tsk salt 1 msk olivolja Blomkålssås1 litet blomkålshuvud delat i buketter2 dl kycklingfond 1 1/2 dl Laga Lätt 1 tsk smör Salt Nymalen vitpeppar 2 msk finhackad dill Vattna ur lutfisken några timmar eller över natten. Koka den i ugnen på vanligt sätt. Häll av spadet. Håll lutfisken varm. Sätt ugnen på 225°. Låt den bli varm. Borsta potatisen. Skölj paprikorna och squashen. Skär allt i bitar. Dela tomaterna. Lägg allt på en plåt täckt med bakplåtspap-per. Salta. Ringla över oljan. Baka mitt i ugnen 25 – 30 minuter. Koka blomkålen mjuk i kycklingfonden. Tillsätt Laga Lätt. Koka upp. Mixa såsen slät. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Rör ner dillen. Fördela rotsakerna på fyra varma tallrikar. Toppa med lutfisken. Krydda den med lite salt och peppar. Ringla över såsen. Till sidans topp |