Lutfiskens Vänner presenterar:Modern lutfiskmeny 4Melonsallad med fårost och pumpafrön4 portioner1 klyfta vattenmelon, 3/4 – 1 kg 150 g grekisk fårost 1 dl pumpafrön eller pinjenötter 2 lime Nymalen svartpeppar Olivolja Skär halva vattenmelonen i tunna klyftor med skalet kvar. Skär resten i tärningar utan skal. Rosta pumpafröna i torr stekpanna. Skär limen i klyftor. Lägg melonklyftorna runt halva kanten på en vacker rund skål. Häll melontärningarna i mitten. Smula över fetaosten. Strö på pumpafröna. Mal över lite svartpeppar. Ringla över olivoljan. Garnera med limeklyftorna. Modern lutfiskKoka modern lutfisk: receptBakade äpplen med yoghurt och honung4 portioner4 syrliga äpplen, svenska eller Granny Smith 2 msk råsocker 2 msk smör 1 – 2 dl valnötter 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt 3 msk flytande honung Sätt ugnen på 175°. Låt den bli varm. Skölj, dela och kärna ur äpplena. Lägg dem med snittytan upp på ett smort ugnssäkert fat. Strö över valnötter och socker. Klicka på smör. Baka äpplena mitt i ugnen tills de mjuknat. Det tar 20 – 30 minuter beroende på sort. Låt äpplena svalna något. Klicka på yoghurten. Ringla över honungen. Till sidans topp |