Desserter

Champagnesorbet

4 portioner


1 blad gelatin
2 dl sockerlag
1/2 halv butelj torr champagne, 37,5 cl
pressad saft av en citron
pressad saft av 1/2 apelsin
1 tsk konjak
1 äggvita

Sockerlag

1 1/4 dl vatten
175 g strösocker
30 g glykos, 1/2 tub à 50 ml

Garnering

hallon eller jordgubbar
rosenblad

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.

Häll vatten och sockerlagen i en kastrull. Koka lagen simmig med locket på glänt. Rör i glykosen.

Krama ur gelatinbladen. Lägg dem i en kastrull. Häll på 1/2 dl sockerlag. Värm tills gelatinet löst sig.

Blanda champagnen med citronsaften, apelsinsaften, konjaken, 1 1/2 dl av sockerlagen och gelatinet. Sila genom finmaskig sil. Ställ kallt.

Vispa äggvitan lätt. Rör ner den i smeten.

Kör blandningen i glassmaskin till fast konsistens.

Skeda upp sorbeten i champagneglas. Garnera med bär eller rosenblad.

Till sidans topp

Drycker

Såser

Desserter

Röd bärsoppa med tequilaglass
Vaniljchiboust med lingonpuré
Fylld chokladbakelse med chokladsorbet
Champagnesorbet
Hjortronpannacotta med egen sås