Champagnesorbet4 portioner1 blad gelatin 2 dl sockerlag 1/2 halv butelj torr champagne, 37,5 cl pressad saft av en citron pressad saft av 1/2 apelsin 1 tsk konjak 1 äggvita Sockerlag1 1/4 dl vatten175 g strösocker 30 g glykos, 1/2 tub à 50 ml Garneringhallon eller jordgubbarrosenblad Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Häll vatten och sockerlagen i en kastrull. Koka lagen simmig med locket på glänt. Rör i glykosen. Krama ur gelatinbladen. Lägg dem i en kastrull. Häll på 1/2 dl sockerlag. Värm tills gelatinet löst sig. Blanda champagnen med citronsaften, apelsinsaften, konjaken, 1 1/2 dl av sockerlagen och gelatinet. Sila genom finmaskig sil. Ställ kallt. Vispa äggvitan lätt. Rör ner den i smeten. Kör blandningen i glassmaskin till fast konsistens. Skeda upp sorbeten i champagneglas. Garnera med bär eller rosenblad. Till sidans topp |
|