Lutfisk med nudlar

4 portioner

6 dl kokt lutfisk
200 g äggnudlar eller makaroner
salt, nymalen vitpeppar från kvarnen
1 paket bacon

Sås

1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt, nymalen vitpeppar

Gör en vit sås på vanligt sätt. Fräs mjölet i smöret. Späd med mjölken. Krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Sjud såsen några minuter. Håll den varm.

Koka lutfisken på vanligt sätt eller värm kall kokt lutfisk. Håll den varm.

Koka nudlarna eller makaronerna enligt anvisningarna på paketet. Håll dem varma.

Knaperstek baconskivorna.

Pilla sönder lutfisken i småbitar.

Blanda lutfisken med nudlarna på ett fat. Slå över såsen. Strö på baconbitarna. Ge gärna färg med finhackad persilja. Servera genast.


Till sidans topp

Klassiska lutfiskrecept

Koka och servera klassisk lutfisk
Lutfisk 2000
Lutfisksufflé
Lutfiskpudding
Lutfiskpudding med ris
Lutfisk med nudlar
Lutfiskomelett