Lutfisk med nudlar4 portioner6 dl kokt lutfisk200 g äggnudlar eller makaroner salt, nymalen vitpeppar från kvarnen 1 paket bacon Sås1 1/2 msk smör1 1/2 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt, nymalen vitpeppar Gör en vit sås på vanligt sätt. Fräs mjölet i smöret. Späd med mjölken. Krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarnen. Sjud såsen några minuter. Håll den varm. Koka lutfisken på vanligt sätt eller värm kall kokt lutfisk. Håll den varm. Koka nudlarna eller makaronerna enligt anvisningarna på paketet. Håll dem varma. Knaperstek baconskivorna. Pilla sönder lutfisken i småbitar. Blanda lutfisken med nudlarna på ett fat. Slå över såsen. Strö på baconbitarna. Ge gärna färg med finhackad persilja. Servera genast. Till sidans topp |
|