Lutfisksufflé4 portioner3 dl kokt finrensad lutfisk3 ägg 3 dl vispgrädde 2 msk smör 2 msk vetemjöl salt, grovmalen peppar Fräs smör och vetemjöl. Späd med grädden till en tjock smet. Koka sakta fem minuter under ständig omrörning. Låt såsen svalna. Rör ner gulorna en i sänder. Rör smeten fem minuter. Blanda ner fisken. Salta och peppra med nymald peppar. Sätt ugnen på 200 – 225°. Låt den bli varm. Smörj och bröa en suffléform eller fyra portionsformar. Vispa äggvitorna mycket hårt. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen/formarna. Grädda i drygt 40 minuter. Servera sufflén genast som förrätt med skirat smör eller en kaviarsås, vit sås smaksatt med orökt kaviar efter tycke och smak. Till sidans topp |
|